over borger

Borger, een prachtig dorp in het mooie Drentse Landschap.

Er wordt wel beweerd dat dit het oudste dorp van Nederland is. Gezien de recente archeologische vondsten in Borger-West zou dit absoluut wel eens waar kunnen zijn. En natuurlijk niet te vergeten het grootste hunebed van Nederland dat minimaal 5000 jaar geleden is gebouwd door het volk uit de Trechterbekercultuur.

Een dorp in beweging

Borger is een dorp in beweging en van beweging. In het dorp vind je het ‘oude’, bijvoorbeeld de Saksische boerderijen in ‘oud-Borger’, maar daarnaast ook verfrissende recente nieuw(keien)bouw in het centrum van het dorp.
Maar niet alleen in stenen is het hunebeddorp innovatief, wat te denken van de talloze (hobby)clubs en verenigingen waarin mensen dagelijks hun steentje bijdragen aan het wel en wee in het dorp. Een dorp om van te houden en geschikt om voor zowel korte, als lange duur in te verblijven.

Uniek en onderscheidend

Wat maakt het hunebeddorp nou zo uniek en onderscheidend. Over het algemeen hoor je rust, ruimte en schoonheid van de natuur. Fietsen of wandelen door de bossen, heidevelden of langs de meander Hunze of het kanaal. Het hunebeddorp is onderdeel van het Cittaslow Nederland, maar wat opvalt is dat het midden op de Hondsrug ligt. Dus we wonen op een heuvel aangevoerd in de ijstijd waarin stenen en ijs vanuit het hoge noorden hier naar toe is gebracht, waar wij heden ten dage nog altijd leven op deze energielijnen.

Borger, een dorp met inwoners en bezoekers die liefde, respect en waardering hebben voor de natuur, mens en dier. Geniet en doe mee met onze activiteiten/evenementen. Misschien zoekt u iets van uw gading via ons winkelaanbod of misschien wel een leuk en goed restaurant met streekgebonden gerechten.

Wees welkom!

Hartelijk groet,
Daniel Muskee
(Voorzitter Werkgroep Borger Hunebedhoofdstad)

N.B.:
Deze website is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen de werkgroep Borger Hunebed Hoofdstad en de gemeente Borger – Odoorn.

Ook mee doen?

Wilt u ook vermeld worden op deze website, een evenement of een nieuwsbericht aan ons doorgeven, donateur worden of gewoon reageren, neem dan contact met ons op.