organisatie

De Hunebedhoofdstad Borger organisatie

De werkgroep vanuit de organisatie Borger Hunebedhoofdstad is mede tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn. Uitgangspunt (missie en visie) is om zowel de toerist, alsook de bedrijven en last but not least de inwoners van Borger te verbinden.

Verbinden

Verbinden in de breedste zin van het woord. We willen graag helpen bij het samenbrengen van mensen, aandacht geven aan activiteiten en evenementen en verbinding brengen naar de gemeente, maar ook het voor inwoners inzichtelijk maken wat er te doen is in hun dorp en hoe mooi Borger is.

Via deze website hebben we een begin gemaakt om te laten zien wie we zijn en wat we doen. Maar wat nog belangrijker is, waar we met z’n allen naartoe willen. Het staat buiten kijf dat we daar de feedback of helpende hand van alle inwoners en ondernemers bij nodig hebben.

Dorp met bezieling

Borger is en blijft in ontwikkeling. Zo ook onze werkgroep en organisatie. Echter, we hopen met de website al een goed uitgangspunt te hebben gecreëerd en tevens is de werkgroep op dit moment druk bezig met het plaatsen van de ‘keimannetjes’ langs Borgerder straten en wegen.

Onze werkgroep en organisatie telt op dit moment 7 leden. Graag stellen ze zich hieronder persoonlijk aan u voor zodat u ze in het dorp herkent en makkelijk kunt benaderen voor vragen of ideeën.

Borger, een dorp met bezieling!

Met hartelijke groet,
Daniel Muskee
Voorzitter Borger Hunebedhoofdstad

De leden van de werkgroep

Daniel Muskee

Mijn naam is Daniel Muskee en mijn roots liggen in Borger. Geboren, getogen en weer neergestreken in het mooie dorp waarin niet alleen de inwoners maar ook de gasten alle dagen kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid, de rustieke (prehistorische) elementen en de gastvrijheid van de Drent.

Respect en waardering

Natuurlijk zet ik me graag in om partijen die het beste met het dorp voor hebben aan elkaar te verbinden en bovenal nieuwe krachten te laten ontstaan door met gelijkgestemden samen te werken. Een dorp met respect en waardering voor en met elkaar, dat zich op bijzonder positieve wijze ontwikkeld tezamen met de gemeente Borger-Odoorn. In dit conglomeraat van welwillend en optimistische energie wil ik graag mijn steentje bijdragen.

De werkgroep en organisatie Hunebedhoofdstad staat voor vooruitgang en ontplooiing. Een groeiproces waar ik me persoonlijk graag voor inzet. Doet u ook mee? Ik hoop u te zien.

Hartelijke groet,
Daniel Muskee
Voorzitter Werkgroep Hunebedhoofdstad

Gijs Klopmaker

Ik ben Gijs Klompmaker, geboren en getogen in de fraaie zanddorp op de Hondsrug. Lang heb ik een haat-liefdeverhouding gehad met Borger. Vooral in mijn puberteit en studieperiodes, zette ik me af tegen het gezapige, kabbelende karakter van dit dorp. Rust was niet bepaald een voedingsbodem voor ambitie en ontdekkingslust. Gaandeweg de jaren ben ik Borger weer gaan waarderen.

Wanneer ik terugdenk aan de zorgeloze jeugd met onbeperkt ruime voor hutten bouwen en creativiteit, als ik denk aan de verschillende sportverenigingen die een fantastische basis voor opgroeien bieden, dan voel ik nu vooral liefde voor dit mooie dorp. Met haar oude slingerstraatjes, haar hunebedden en nieuwerwetse plein.

Dorp met utopische allure

Het dorp heeft veel in zich, maar we halen het erg nog niet allemaal uit. Als we nu meer samen en zoeken naar beter en fijner, dan maken we van deze hunebedhoofdstad een dorp met utopische allure. En ik vind dat belangrijker dan ik ooit had kunnen denken, dat jong en oud tezamen, dat ondernemer en inwoner, dat gemeente en hotspots, samen Borger boetseren tot een kleistuk waar we allen trots op kunnen zijn. De werkgroep hunebedhoofdstad geeft me de kans hieraan bij te dragen.

Hendrik Zinger

Mijn naam is Hendrik Zinger. Ik woon, werk, en leef in Borger. Aan de rand van Borger woon ik met mijn gezin naast ons bedrijf, Zinger Mechanisatie B.V. Wij zijn producent van ZIBO-landbouwmachines en hebben daarnaast een specialistisch onderdelenmagazijn voor oogstmachines TBV de akkerbouw.

Het landschap bekijk ik zowel vanuit natuurschoon als vanuit boerengebruik, beide bepalen het gezicht van de omgeving van Borger. Ik leef met mijn gezin met veel plezier in Borger, waar ik geniet van de goede faciliteiten en de mooie (pre)historische omgeving. Toerisme is een belangrijke pijler voor Borger, rondom het dorp zijn veel recreatieparken en andere verblijfsaccommodaties, bijzondere bezienswaardigheden, zoals het grootste hunebed en allerlei faciliteiten voor de toerist.

Unieke plek

Borger heeft een unieke plek op de Hondsrug. Het ligt in een schitterend gebied. Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik mijn steentje bijdraag om het dorp mooier en meer zichtbaar te maken. Voor toeristen, maar vooral ook voor de inwoners van Borger en omgeving. We willen een actief dorp met een levendig en mooi dorpsplein. Hier zet ik mezelf graag onafhankelijk en belangeloos voor in, omdat het dorp waarin ik leef vanzelfsprekend op mijn hulp kan rekenen.

Ook mee doen?

Wilt u ook vermeld worden op deze website, een evenement of een nieuwsbericht aan ons doorgeven, donateur worden of gewoon reageren, neem dan contact met ons op.